BUIC 2019 - Weekend 1

BUIC!

Dit weekend vond in Sporthal De Stormmeeuw het eerste weekend van het Belgisch Kampioenschap indoor plaats (BUIC). De Karolingers stuurden opnieuw twee ploegen het veld op, black had een seeding als 43ste, white als 44ste dit zorgde dat beide ploegen in dezelfde divisie (5b) terecht kwamen. 

De Stormmeeuw was dus het décor van deze divisie, waar 5 ploegen streden voor de promotie. De eerste twee van elke divisie stijgen, dus de opdracht was simpel, beide ploegen in de top 2 krijgen. De eerste match van de dag was direct de derby tussen white en black. 24 karolingers speelden dus tegen elkaar en het was uiteindelijk na een spannende match white dat aan het langste eind trok, het werd 10-7. Na deze match was de opdracht voor black duidelijk, alle matchen moesten gewonnen worden om de promotie af te dwingen, white had aan 2 overwinningen genoeg.

Na het bekijken van de match tussen Gent (Disco Duro) en Leuven (Jetset Zeppelins) was het aan white om te spelen tegen de jonge ploeg van Ixelles (Pipistrelles), het werd snel duidelijk dat de jongeren een zware tegenstander gingen zijn, ze speelden heel snel en ook hun techniek was van een hoog niveau. De match verliep gelijkopgaand met kansen voor beide ploegen, maar het was Ixelles dat op het einde met de overwinning ging lopen, 8-6 en de opdracht voor white duidelijk, de resterende twee matchen winnen. Black deed wel wat van hen verwacht werd en won duidelijk hun match tegen Leuven met 11-2.

Ook white won hun derde match tegen Leuven, 10-3, dankzij het spelen van enkele plays waarop we de weken voordien hadden getraind, de laatste match winnen tegen Gent zou voldoende zijn voor de promotie! De ploeg van disco duro had wel al in hun eerste match getoond dat ze met een stevige zone voor problemen zouden kunnen zorgen en dat hebben we jammergenoeg aan de lijve ondervonden. Eerst was het black dat nipt verloor met 8-6 waardoor promotie heel ver weg was, en ook white verloor met 10-6 dus ook white haalde geen promotie binnen. 

Door de winst van white tegen black, kon white wel het behoud veiligstellen, white speelt dus de volgende speeldag terug in divisie 5B (zondag 1 december in de Molenhoek). Black wist toen al dat het een divisie zou zakken en met deze gedacht werd de laatste match jammergenoeg de match teveel (13-1 verlies tegen pipistrelles). Black zakt dus naar 6A en wacht een lastige verplaatsing naar Bastenaken op 1 december, daar zullen ze hopelijk bewijzen en bevestigen dat ze een plaats hebben in een hogere divisie!

Voor mensen die willen zien of we ons effectief gaan herpakken, 1 december afsrpaak in De Molenhoek (White) of te Bastenaken (Black). En voor wie De Karolingers als 1 ploeg outdoor wil zien spelen, morgen om 20u30 op veld C op de Gentse Blaarmeersen waar we een oefenmatch spelen tegen Gentle, iedereen welkom!