BUIC 2019 - Weekend 2

BUIC2

Gisteren vond de tweede speeldag van BUIC (Belgian Ultimate Indoor Championship) plaats. White bleef vorig weekend hangen in 5de divisie terwijl black de degradatie niet kon afwenden en naar 6de zakte. Het lot wees divisie 5 toe aan sporthal De Molenhoek en divisie 6 aan centre sportif te Bastogne. Groter kon het verschil niet zijn, White stond er op 5 minuten, voor black was er een rit van 3 uur weggelegd. Na een mindere sportieve prestatie het eerste weekend, was de opdracht duidelijk: Promotie voor beide teams!

Tot overmaat van ramp crashte Jeroen op de besneeuwde wegen te Bastenaken met zijn auto tegen de vangrail, gelukkig niemand gewond, maar de auto moest wel getakeld worden. De dag kon dus enkel maar beter gaan sinds dan en dat deed het ook. Black maakte dat ze niet voor niets naar Bastenaken getrokken waren en wonnen overtuigend hun 2 groepsmatchen. Ook in de halve finale was er niet echt een probleem en op cruisecontrol werd de finale bereikt. Aan die finaleplaats was direct de promotie gekoppeld, dus het verlies (door een lastige zone) kon de pret niet bederven! Black terug naar 5 en opdracht geslaagd.

White begon als een sneltrein aan hun eerste match en wonnen die zonder veel moeite tegen Hasselt. In de volgende drie matchen was een vast patroon zichtbaar, een goeie ploeg die met hun kwaliteiten (zone, fysiek spel, jeugdig enthousiasme) het ons zeer lastig maakte, wat regelmatig resulteerde in een achterstand. 3 heel spannende matchen dus, maar op het einde van de rit trok white steeds aan het langste eind, een knappe 4 op 4 met goed spel en met veel karakter op de moeilijke momenten. Ook white legde dus de promotie vast en zal volgend weekend in 4de te vinden zijn!

Het volgende weekend is op 2 februari! White speelt opnieuw thuis, maar deze keer terug in De Stormmeeuw, Black wacht opnieuw een verplaatsing, maar deze keer een stuk dichter, naar de buren van Brugge (KTA), plaats het gerust in jullie agenda!